Artistes

ALINA SOKULSKA & FEDOR NEDOTKO

CLÀUDIA FONTE & MARIA MALLAN

Alina Sokulska (UCR)

L’Alina va començar el seu camí com a artista de dansa sola des de molt jove, obtenint experiència i coneixements en molts estils i cultures de dansa. La dansa de jazz ha esdevingut la seva gran passió i, de moment, és una d’aquelles ballarines de la comunitat de dansa swing que elaboren amb el seu propi llenguatge i barrejen swing, blues, bebop, UK jazz, afro i latin. Igual que en Fedor, L’Alina comprèn el jazz com una forma d’art. A través de les seves investigacions teòriques sobre la història de jazz, amplia els límits del que s’anomena “swing” cap als balls afroamericans, tant en l’àmbit de la pràctica com de l’art i l’ensenyament.

En el seu art intenta seguir la cita d’Hope Boykin, ballarina :
Tot s’ha de fer amb finalitat, passió i estil. Tot.

Fedor Nedotko (RUS)

Fedor Nedotko ha estat un dels primers ballarins professionals a l’Europa de l’Est per promoure la dansa del jazz, la dansa swing, la dansa africana i la salsa a principis dels anys 2000. Amb seu a Sant Petersburg, Fedor continua sent un dels instructors més influents a Rússia i els seus països veïns. És fundador del club de ball de Casa Latina, on ha educat diverses generacions de ballarins de swing i salsa, aplicant el seu enfocament fonamental de la naturalesa arrelada africana d’aquests grans estils de dansa social nord-americana.

Per a mi, el jazz no és una música abstracta, és, abans que res, un ambient de ball, un estat d’emoció emocional. No segueixo cap estils de swingdance en particular, ja que tots ells creen un món de swingdance únic. Considero la musicalitat, comoditat, llibertat i associació per ser el més important en la dansa “.

Alina & Fedor

En Fedor i l’Alina treballen junts des de fa uns 8 anys, ensenyen tot tipus de balls amb arrels afroamericanes tant a nivell local com internacional, a més d’investigar la seva història i antropologia. Com a resultat de la seva passió per les cultures i el ball, van crear un festival de dansa afroamericana, Evolution Solo Weekend, que porten ja fa 6 anys al seu estudi, Casa Latina a Sant Petersburg

Clàudia Fonte (BCN)

Ballarina de swing (Lindy Hop i autèntic jazz), la Clàudia Fonte explora i abraça tot tipus de formes lúdiques de ball. La seva font principal és la música Swing. Pren els ritmes clàssics i els moviments com a fonament i es repta per mantenir-los vius a través de la seva pròpia perspectiva i interpretació.

Tot i que el lindy hop té una gran tradició històrica, creu en la seva evolució i expansió; respectant les arrels, però també transformant-lo. Tracta de formes i estils de comunicació diferents, com en el ball en parella. L’Authentic Jazz li permet aconseguir i explorar els reptes proposats. El seu enfocament és fonamental per promoure el ball solo en el context del ball social. A la pista de ball és on tot comença i on succeeix la màgia.

Maria Mallan (MALLORCA)

Porta l’escola Sa cotxeria a Mallorca. El seu estil ballant es únic i quan la veieu ballar de seguida voldreu apendre aquest groove cremós que la caracteritza. Ha cursat la carrera d´Art Dramàtic, interpretació musical, on ha rebut formació en gairebé totes les disciplines artístiques: cant, dansa, mímica, acrobàcia i interpretació. Ha estudiat la carrera de dansa contemporànea al Consevatori de dansa de Murcia i a l´escola Carmen Senra, Madrid i ha treballat amb diverses companyies de dansa contemporànea (Isabel Lavella, Marga Llobera).